Oulun vaalipiirin Vihreät nimenneet Mika Flöjtin kansanedustajaehdokkaaksi!

Kuusamo-Oulu-Oulujärvi 18.9.2018

Oulun vaalipiirin vihreät ovat nimenneet Mika Flöjtin kansanedustajaehdokkaaksi!

Mika Flöjt (44) on yhteiskuntatieteiden maisteri (kansainväliset suhteet ja politiikka), toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen varapuheenjohtaja sekä Oulun vaalipiirin varakansanedustaja. Mika Flöjt on perehtynyt globaaleihin ympäristöongelmiin mm. osallistumalla YK:n ilmasto- ja kemikaalineuvotteluihin sekä eri kestävän kehityksen prosesseihin Pohjolassa ja YK:ssa. Mika Flöjt on ”Kysymyksiä Talvivaarasta – uraani ja lupaprosessit” -kirjan toinen kirjoittaja sekä Fennovoiman uraanivoimahankkeen pitkän linjan kriitikko.

Flöjt on osallistunut kaivosasioissa paikallisten oikeuksien ja luonnon puolustamiseen Kainuussa, Raahessa, Kuusamossa ja Lapissa. Flöjt kannattaa kaivoslain uudistamista sekä energiatuotannon hajautettamista hybridiuusiutuvien suuntaan. Yhteiskuntamme tulee valmistautua voimistuvien globaalimuutoksien aikakauteen. Hajautettu maatalous- ja energiatuotanto, biokaasuliikenne, kiertotalous ja valikoiva metsätalous on Suomen huoltovarmuuden etu voimistuvan ilmastonmuutoksen aikakaudella. Kaupunkien ja maaseudun vuorovaikutus, oikein painotettu koulutuksen kehittäminen, perustulo sekä pien- ja keskisuurien yrityksien verohelpotukset ovat tärkeitä Suomen kestävän menestyksen varmistamisessa. Sosiaali- ja koulutuspolitiikassa ihminen on on oltava keskiössä, lapsuudesta vanhuuteen.

Flöjt harrastaa retkeilyä ja jokikalastusta, puhtaiden vesien ja kauniiden erämaamaisemien vaalimista sekä maailmanpolitiikan seuraamista. Lähellä sydäntä on kestävän kalastuksen edistäminen aina Itämeren lohipolitiikasta padottujen vesistöjen vaelluskalojen palauttamiseen kalatielailla.

Mottona on toimia koko Suomen tasa-arvon, kestävän kehityksen ja luonnon vaalimisen puolesta. Kirjailija Reino Rinteen elämänsuojelu aatteen hengessä käyttäkäämme maapallon elinympäristöämme kohtuudella kestävillä tavoilla, jotta emme tuhoa tulevien sukupolvien mahdollisuutta nauttia puhtaista vesistä, metsistä ja luonnosta.

Olen käytettävissä kansanedustajaksi. Lupaan tehdä parhaani – ja vähän enemmän. Sinun ja meidän yhteisellä asialla paremman kestävämmän ja oikeudenmukaisemman Suomen puolesta.

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.