Käytännön pieniä ilmastotekoja: Juna auton sijaan, vesivoiman haittoja korjattava

Käytännön pieniä ilmastotekoja: Juna auton sijaan, vesivoiman haittoja korjattava

Kuva: Pakkasaamu Oulujärven luusuassa, Oulujoella Vaalassa. 29.10.2018. Credit VR aamujunalle Oulu -> Kajaani.

Käytännön ilmastotekoja: Juna auton sijaan. Vesivoiman haittoja korjattava, vaelluskalat palautettava kalateillä.

Jotta ilmastokysymyksen ohessa junassa olisi mukavampi matkustaa tulee VR:n alkaa painostaa vesivoimayhtiöitä kustantamaan ”haitan aiheuttaja maksaa” -periaatteen mukaisesti kalatiet ja vaelluskalojen palauttamisen padottuihin vesistöihin. Tässä junan ikkunasta otetun kuvan tapauksessa Oulujokeen. Silloin olisi mukavempaa matkustaa junassakin. VR kun mainostaa ekologisuuttaan juuri käyttämällään vesivoimasähköllä.

Tämä tulee poliitikkojen seuraavassa hallitusohjelmassa varmistaa siten, että hallitusohjelmassa mainitaan kalatie -laki, mikä velvoittaisi vesivoimayhtiöt rakentamaan kalatiet padottuihin vesistöihin. On aika palauttaa oikeudenmukaisuus myös jokivarsien ihmisille, vaelluskaloille ja vesiluonnolle.

Samassa paketissa ilmasto- ja vesiluontoa hieman parantavia tekoja.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *