Vaadin korjausta median tiedottamiseen Latituden ”Rukan 10 km suojavyöhykkeestä”

Tiedote (julkaisuvapaa)                                                                      Kuusamossa 19.12.2018

Vaadin korjausta median tiedottamiseen Latituden ”Rukan 10 km suojavyöhykkeestä”
YLE ja Koillissanomat uutisoivat (18.12.2018), että Latitude jättää 10 km suojavyöhykkeen Rukan ja Riisitunturin kansallispuiston ympärille. Kuitenkin kuvakaappaukset alla TUKESin virallisen kaivosrekisterin karttapalvelusta (19.12.2018) osoittavat että yhtiöllä on kaivospiirejä vain pari kilometriä Rukasta.  TUKESin kartassa  ”latituden” Rukan Sivakkaharjun ja Meurastuksenahon kaivospiirit ja valtaukset Rukan ja Kitkajärven välissä. Latituden kaivospiirit ns. Rukan Sivakkaharju ja Meurastuksenaho pari kilometriä Rukasta.
Näyttökuva 2018-12-19 kello 14.07.01
Lisäksi valtaushakemuksia ja valtauksia alueella. Kartassa näkyy myös tekstinä Rukan Sivakkaharjun ja Meurastuksenahon kaivospiirit. Yhtiö vedättää varauskikkailullaan mediaa ja ihmisiä. Yhtiöllä on yhä sen Rukan 10 km renkaan sisällä valtauksia, valtaushakemuksia ja kaivospiirejä.
Näyttökuva 2018-12-19 kello 14.08.50
Ja myös Riisitunturin Maaningan ja Rintajärven alueelle valtaushakemus Riisin Maaningan Rintajärvellä ja myös varaus Riisitunturin kansallispuiston kylkeen Kitkan Suonnankylän kohdilla. Yhtiöllä on myös varauksia ja valtaushakemuksia Oulangalle ja kaivospiirit ja valtaukset Kitkajoella.
Jokainen voi itse tarkistaa tilanteen TUKESin kaivorekisterin karttapalvelusta:
Sieltä vasemmalta kiinni näytä kaikki tasot.
Ystävällisesti,
Mika Flöjt

 

This entry was posted in Yleinen and tagged . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>