Yksimielinen maakuntavaltuusto: ”Valtatiet 22, 20 ja 5 lisättävä yhteisellä edunvalvonnalla runkotieväyliin”

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto päätti 3.12.2018  Oulussa yksimielisesti, että osin valtakunnallisessa, mutta erityisesti Pohjois-ja Itä – Suomen mediassa keskusteluttanut Liikenneministeriön linjaamaa ”runkoverkkoväylä” -päätöstä tulee yhteisesti, yli puolue- ja maakuntarajonen täydentää valtateiden 22, 20 ja 5 lisäämisellä ministeriön runkoverkkokarttaan. Näin varsinkin kun nyt Pohjoinen Itä-Suomi on kartalla valkoinen (eli tyhjä) virallisista valtakunnallisesta runkoverkkoväylistä.

Maakuntahallituksen varapuheenjohtajana kokouksessa, ilman esitysoikeutta, käytin puheenvuoron jossa toivoin, että maakuntavaltuuston joku jäsen ottaisi kopin ideasta, millä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan toiminta ja taloussuunnitelmaan lisättäisiin maakunnan yhteinen tahtotila toteuttaa edunvalvontaa valtateiden 22, 20 ja 5 lisäämisestä valtakunnallisiin runkotieväyliin. (4 ja 8 valtatiet siellä jo on).

Oman puheenvuoroni jälkeen puheenvuoro oli kuusamolaisella Martti Turusella (kok.) joka otti nimiinsä ideoimani muutosesityksen, esittäen sitä virallisesti osaksi Pohjois-Pohjanmaan virallista edunvalvontaa.

Turusen puheenvuoron jälkeen Kalervo Ukkola (vas.), Latekoe Lawson Hellu (vihr.), Hanna Saari (kok.) Vesa Riekki (kesk.) ja Harri Karjalainen (kesk.) kannattivat tätä lisäystä maakuntaliiton toiminta- ja talousuunnitelmaan:

”Maakuntakeskusten väliset keskeiset valtatiet 22, 20 ja 5 on lisättävä yhteisellä edunvalvonnalla runkotieväyliin.”

Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Tytti Tuppurainen (sdp) lopuksi totesi, että tämähän saatiin hyväksyttyä yksimielisesti aikamoisella ilmaveivillä. Samassa hengessä maakuntavaltuusto hyväksyi myös muut eri ryhmien muutosesitykset. Että kyllä maakuntapoliitikot joskus (päätös pykälien lukumäärissä useimmiten) yli puoluerajojen pääsevät asioista yhteisymmärrykseen ja yhteisen tahtotilan osoitukseen.

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>