Joukamolle

 

Joukamolle tiedoksi, että jouduin hoitamaan 20.3 – 24.3 kuumesairasta läheistäni. Hänelle nousi valtuustoa edeltävänä viikonloppuna yli 39 asteen kuume ja itsekin sain lopulta 37.4 asteen kuumeen (ti 24.3). Jos olisin tullut tuon viikonlopun jälkeen maanantain valtuuston kokoukseen, olisi samainen Joukamo valittanut siitä, että on riski että eräs vihreä piilevästi välittää koronavirusta muihin valtuutettuihin.

Vaikka en niin välitä perussuomalaisista valtuutetuista enkä kepulaisistakaan, kun heidän toimintatapansa ovat hyvin samanlaisia; kirjoitellaan toista ja tehdään kokouksissa toista, niin en silti alkanut heitä altistamaan mahdollisesti piilevälle koronalle ja siten harventamaan valtuuston riveistä. Olin yleisen varovaisuusperiaatteen mukaisesti pois. Yritin kyllä ma. 23.3 olla sähköpostilla yhteydessä valtuuston pj:hin ja varapuheenjohtajiin, pyytäen sähköistä osallistumisoikeutta valtuuston hallintosäännön 78 pykälän pohjalta. Tätä osallistumismahdollisuutta ei kuitenkaan annettu. Ymmärrettävästi myös monet muut valtuutetut ja varavaltuutetut eri ryhmistä eivät halunneet ottaa riskiä altistaa ja/tai altistua kokouksessa.

Ja kyllä, Joukamo, yritin saada pikaisesti läheistäni yksityiselle puolelle koronatestiin, koska tiesin ettei THL:n ohjeistuksen mukaan yleinen puoli ota vastaan, mutta en saanut edes yksityiselle, koska ne kuuluisat THL:n puutteelliset ohjeet testauksesta on päällä sielläkin. Ne puutteelliset ohjeet ovat edelleenkin ongelma yleisesti Pohjois-Suomessa, myös Kuusamossa, siinä ettei edes hoitolaitoksien hoitajia testata heidän palatessaan hoitotehtäviin lyhyiltä sairaslomiltaan. Tämä on asiakkaiden kannalta selkeä turvallisuusriski. Tiedän tämän, koska yksi hoitaja oli minuun asiasta yhteydessä. Yritin viestiä asiasta perusturvan johdolle, mutta siellä yhä toistetaan THL:n puutteellisten ohjeiden mantraa eikä noudata mm. WHO:n suosituksia.

Toivottavasti tästä kirjeenvaihdosta olisi edes se hyöty, että edes Kuusamossa aletaan testata hoitolaitoksien hoitajia riittävästi ja antamaan heille tarvittavat suojautumisvälineet. Asiakkaiden turvallisuuden kannalta se olisi erittäin tärkeää.
Ystävällisesti,
Mika Flöjt
This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *