Vastine Heikki Väisäselle  

Helsingistä vasta Kuusamoon muuttaneelle Heikki Väisäselle tiedoksi, että suurin osa Kuusamon vanhoista suvuista on saamelaistaustaisia tai omaa saamelaisia juuria. Kuten aikaisemmasta kirjoituksestani selviää, jos sen lukee loppuun saakka. Ja kirjoituksen alussa luki myös, että päätöstä esitettiin pöydälle, jotta odotettaisiin selviävän vainajan DNA, koska siitä on jo alustavat tulokset tutkijalla.

___

Valtuutettujen aloitteessa ei kirjoitettu noita -sanalla kenestäkään. Sen sanan koillissanomien toimittaja peukaloi sisälle lehdessä julkaistuun uutiseen valtuutettujen aloitteesta. Lisäämällä sen kappaleena kirjoitukseemme. Kritisoin emaililla Koillissanomia siitä, että he menevät valtuustoaloitteita peukaloimaan. Tarkoituksena lienee ollut saada jotkut tunteilla käyvät lukijat provosoitumaan asiaan.
___
Aloitetteessa puhuimme yleisesti saamen suvun henkilöistä ja heidän saamen tavaroistaan yleisesti maailmalla ja toivoimme niiden palauttamista takaisin Kuusamoon. Sittemmin on tullut Lapin Kansassa esille, että Inarin siidassa on aikaisempiakin luurankoja hautaamatta. Vitriini tai kellarivarastointia ei varmaan kukaan halua itselleen saati muille kuusamolaiselle.
___
ystävällisesti,
Mika Flöjt

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *